Епизода 88 – 9. март 2017.

У овој епизоди:

– Недеља Пачиста (00:30)
– Владика Николај: Срце уз часни пост, недеља II (06:10) и (11:11)
– Утицај црквених звона на људско здравље (19:20)
– Мудре мисли и изреке (27:52)
– Мирјана Драшковић: Искушење (32:52)

… и пуно, пуно лепе музике…Емисију можете преузети овде (у новом прозору)


crkvena-zvona

УТИЦАЈ ЦРКВЕНИХ ЗВОНА НА ЉУДСКО ЗДРАВЉЕ

Од давнина је познато да куга није харала тамо где су много и јако звонила црквена звона. Ево шта о томе каже савремена …наука:
Црквена музика, а нарочито звоњава црквених звона, благотворно делује на људско здравље. У руским лабораторијама, помоћу огледа, утврђено је да осцилација ултразвучног дијапазона црквених звона одбија бациле куге, затим вирусе и друга инфективна обољења која се преносе ваздухом.

У вези са тим, велики руски научник Шипунов као и историја, тврди:

„Пре свега, звоно није творевина толико људског колико Божијег ума! Ја верујем да је звоно створено уз помоћ Божијег откровења, исто као што је само тако могуће насликати добру икону. Дванаестооктавна звучна симфонија звона која су звонила у великим манастирима Задонски, Данилов, Стејски, на растојању од 7 км. (према резултатима мерења), уништавала је све патогене микроорганизме. Пре 12 година смо истраживали околину Јелохолске Саборне цркве у време Васкрса. Када је звонило велико звоно, уништаван је вирус грипа.

Све епидемије које су наилазиле са Блиског Истока на југ старе Русије, заобилазиле су области у којима је било много великих манастира и цркава и где је било много звоњења. Дакле, симфонија звона их је одбијала, уништавала. Наши математичари су израчунали снагу звоњења, односно моћ дијапазона. У Русији, је до 1918. године било 80.000 цркава и 1250 манастира, па се звук једног звона претапао у звук другог. Тако се по прорачунима научника, над Русијом стварало снажно заштитно поље, које је земљу штитило од великих епидемија.
Звоњење је створено Божанским снагама ради јачања природне звукосфере.

Светосавско звонце, бр. 3/2012.

Једно мишљење на „Епизода 88 – 9. март 2017.

  1. Зачас прође време у слушању. О утицају звона на здравље, никад чула, хвала. Леп избор мудрих мисли … уз песму Ксеније Цицварић… најава богатих догађања, уобичајено добро!

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s